سیر به عنوان یکی از صیفی جات پر فایده و با ارزش شناخته می شود و هم از آن برای خام خوردن و هم به عنوان یکی از چاشنی های غذایی استفاده می شود.
امروزه به دلیل بالا رفتن سطح اطلاعات افراد و آشنایی با خواص درمانی بی شمار سیر خرید این محصول توسط افراد بیشتر شده است و معمولا سیر در زنجیره ی غذایی اکثر افراد قرار دارد.
بهترین بازار فروش سیر در ایران است و ما کشوری هستیم که هم در کشت و تولید و هم در صادرات این محصول حرف اول را می زنیم و همه ی افراد باید بدانند که با خوردن سیر می توانند سلامت خود را تضمین کنند.
برطرف کردن سرما خوردگی و سرفه با سیر
سیر خواص درمانی و دارویی بی شماری دارد و به نوعی برای تمام بیماری ها و جلوگیری از آن ها مناسب است و در طب سنتی بسیار با ارزش می باشد و به خوردن آن بسیار تاکید می شود.
یکی از خواص ویژه ی آن برای درمان و بر طرف کردن سرماخوردگی و سرفه با سیر است که تاثیر به سزایی دارد. خوردن سیر باعث می شود مجاری تنفسی و خون پاک سازی شود و به همین دلیل از شدت تنگی نفس کاسته می شود و درمان آن را در پیش خواهد داشت. خوردن سیر به دلیل اینکه عفونت های روده را از بین می برد و پاک سازی می کند سبب بر طرف کردن سیاه سرفه و خروسک هم می شود و مسکنی قوی برای آن است.
سیر به عنوان یک مکمل قوی برای بالا بردن و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است. طبق گفته ی محققان اگر روزانه سیر مصرف شود باعث می شود که سرما خوردگی هرگز وارد بدن نشود و اگر دچار سرماخوردگی شدید طول درمان را کمتر و سریع تر می کند و سبب بهبودی زودتر شما می شود.
با توجه به مطالب گفته شده استفاده از سیر چه به صورت خام و چه به صورت پخته در غذا ها سبب جلوگیری از سرماخوردگی و سرفه می شود.
سلامت مغز با مصرف سیر به صورت ناشتا
سیر طبع گرم و خشکی دارد و به عنوان یک ضد عفونی کننده قوی به شمار می رود. سیر ها به عنوان ماده ی اولیه ی اکثر دارو ها استفاده می شوند.
مغز انسان بر اثر برخی از واکش های شیمیایی که در اثر خوردن غذا و اکسیژن رخ می دهد دچار پیری می شود و به مرور زمان پوست شل شده و مغز هم توانایی و انرژی قبلی خود را از دست می دهد. خوردن مواد غذایی که دارای آنتی اکسیدان هستند سبب می شود که بدن و پوست و مغز جوان بمانند و سیر ترکیبات بی شماری است که از پیری مغز جلوگری می کند و به همین دلیل خوردن آن به افراد سالمند بسیار توصیه می شود زیرا از بروز بیماری آلزایمر در آن ها جلوگیری می کند و همینطور خوردن آن برای جوانان هم بسیار مفید بوده و سبب تقویت حافظه، افزایش خلاقیت و استعداد های ذهنی و مغزی می شود.
به طور کلی گیاه سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از بدن ما در برابر آسیب های سلولی و پیری محافظت و جلوگیری می کند و همچنین خطر بیماری آلزایمر و فراموشی را کاهش می دهد.
متخصصان طب سنتی توصیه می کنند که برای سلامت مغز سیر به صورت ناشتا مصرف شود و هر روز صبح قبل از مصرف صبحانه یک حبه سیر خورده شود البته اگر طعم و مزه ی آن را نمی توانید تحمل کنید همراه با عسل میل شود.
مقدار مجاز مصرف سیر در طول روز
در خوردن سیر باید احتیاط های لازم را انجام داد و از مصرف بی رویه و نامناسب این محصول گیاهی جدا خودداری کرد. توصیه می شود که به طور کلی روزانه به اندازه ی ۲ تا ۵ گرم سیر تازه و خام و به اندازه ی ۱.۲ گرم پودر خشک شده ی سیر و یا ۵ گرم روغن سیر و حدود ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم عصاره ی آن را مصرف کرد.
مقدار مصرف سیر برای درمان هر بیماری متفاوت است برای مثال:
- برای کاهش و درمان فشار خون توصیه می شود که بین ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم از عصاره ی آن را ۳ بار در روز مصرف کرد.
- برای جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان ها مانند سرطان روده و معده و مقعد خوردن سیر تازه و یا پخته شده به اندازه ی ۳.۵ گرم در هفته توصیه می شود.
- برای از بین بردن عفونت های قارچی پوست مانند کچلی موضعی و خارش پا توصیه می شود روزی دوبار به مدت یک هفته کرم یا ژل سیر را بر روی آن قسمت ها بمالید تا درمان شود.
نحوه استفاده از سیر برای درد دندان
درد دندان ها یکی از بد ترین مشکلات است که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید و دلیل اصلی این درد هم پوسیدگی و خرابی ریشه دندان و لثه ها می باشد که معمولا سبب شکستگی دندان ها می شود که اکثرا به دلیل شکستن پسته، بادام و گردو و یا فندق با دندان است که باعث می شود باکتری ها به راحتی وارد دهان شوند.
خورد غذا های بیش از حد سرد و گرم مانند مواد نشاسته ای و قندی عفونت را برای دندان ها به دنبال دارد و از جمله عوارض آن هم سر درد، تب شدید، استرس و تنش های عصبی و بی خوابی است.
برای بر طرف کردن این مشکل درمان ها و دارو هایی بسیاری وجود دارد و یکی از بهترین درمان های آن استفاده از سیر برای درد دندان می باشد به این صورت که یک حبه سیر را خرد کرده و ان را بر روی دندانی که درد می کند قرار دهید و یا این که با محلول آب و نمک مخلوط کرده و هر شب در دهان بچرخانید تا تمام دهان و دندانتان صد عفونی شود.
به همین دلیل سیر به عنوان بهترین مسکن برای تسکین و کاهش درد دندان و لثه و دهان به دلیل ترکیبات آنتی باکتریایی و ضد قارچی که دارد شمار می رود بنابراین توصیه می شود که به صورت مرتب سیر مصرف کنید.
جویدن سیر بهتر است یا قورت دادنش؟
سیر از جمله گیاهانی است که می توان از آن به شیوه های مختلفی استفاده کرد چه به صورت خام چه به صورت پخته و پودر شده که نحوه ی مصرف به علاقه و سلیقه ی فرد بستگی دارد.
باید این نکته مورد توجه قرار بگیرد که گاهی بعضی از افراد سیر را به صورت درسته قورت می دهند تا دهانشان بو نگیرد اما باید بدانند که هضم سیر به صورت کامل بسیار دشوار بوده و دستگاه گوارش با اندکی مشکل مواجه می شود. البته با خوردن آن به این روش هم بعضی از خواص سیر وارد بدن می شود.
خوردن سیر چه به صورت درسته و چه جویدن سیر باعث می شود که مقداری گاز که مربوط به ترکیب های گوگردی سیر است در بدن آزاد شود که این گاز به وجود آمده بعد از هضم سیر در معده وارد مری شده و سبب بوی بدن دهان خواهد شد. البته قورت دادن سیر ممکن است کمی این بو را کاهش دهد ولی باعث نمی شود کاملا از بین برود.
بهترین زمان خوردن سیر در اول صبح و به صورت ناشتا و شکم خالی است زیرا سبب می شود که مواد مغذی بیشتر و بهتر وارد بدن شوند و همینطور درد های مفصلی و درد های ناشی از آرتروز را هم از بین می برد.
بعضی معتقدند که بهترین روش مصرف سیر این است که خام آن را با کمک چاقو به اندازه های خیلی ریز در آورده و همراه با یک نوشیدنی آن را خورد که میکروب های موجود در بدن را به طرز چشم گیری نابود می کند.
از جمله توصیه های پزشکان این است که از جویدن و قورت دادن و بلعیدن یک حبه سیر خودداری کنید زیرا خوردن آن به این روش ممکن باعث شود که حبه ی سیر در گلو گیر کند و خدای نکرده موجب خفگی شود.
برای مصرف سیر خام می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
- می توانید سیر را به قطعه های ریز و نگینی شکل خورد کرده و آن را همراه با انواع اسموتی ها و دوغ مصرف کنید و این روش یکی از بهترین روش های خوردن سیر است.
- له کردن سیر که برای بهبود بیماری هایی مانند عفونت گلو و گوش و دهان بسیار مناسب و مفید بوده و روش آن هم به این شکل است که یک حبه سیر با استفاده و کمک دندان های آسیابی خورد کرده و فشار دهیم تا له شوند و ترک بخورنند و حواستان باشد که آن را نجوید و سیر له شده را در دهانتان نگه دارید و بعد از یک دقیقه آن را از دهان خارج کنید.
- خوردن سیر به همرا نان تست که اول باید سیر را کاملا له کرده و به همراه کره روی نان بمالید و میل کنید.
نه جویدن سیر بهتر است نه قورت دادن آن زیرا جویدن آن به دلیل سفت و سخت بودن سیر دندان های بسیار قوی می خواهد و بزرگ ترین مشکل این طرز استفاده این است که طعم نا مناسب گوگردی سیر در کل دهان حس خواهد شد و سبب بود بد در دهانتان می شود و قورت دادن آن هم به دلیل که توضیح داده شد و سبب خفگی می شود بسیار خطرناک است و برترین و مورد پسند ترین نوع مصرف سیر، سیر پخته شده می باشد.
عدم استفاده زیاد از سیر در مادران شیر ده
سیر گیاه و محصولی بسیار مفید و پر فایده است. اما خوردن آن هم اصول و قواعد خاص خودش را دارد و مانند هر خوراکی دیگری منع های مصرفی هم دارد و برای بعضی از افراد خوردن آن تکصیه نمی شود. یکی از این موارد خوردن سیر برای مادران شیر ده است که منع عدم استفاده از سیر دارند.
طبق توصیه ی پزشکان کودکان زیر هفت سال نباید از سیر به مقدار زیادی مصرف کنند. زنان باردار باید دو هفته قبل از زایمان و انجام جراحی از خوردن سیر دس بکشند زیرا خوردن ان سبب رقیق شدن خون شده و خونریزی هنگام زایمان را افزایش می دهد که هم برای مادر و هم نوزاد خطرناک است.
از انجایی که شیر بهترین غذا برای تغذیه نوزادان به شمار می رود مادران در زمان شیر دهی باید نکات مهمی را رعایت کنند تا شیری که از سینه خارج می شود برای کودک مضر نباشد. زمانی که مادر سیر مصرف می کند نوزاد شیر بیشتری می خورد و این نشان دهنده ی این است که سیر به عنوان یک تحریک کننده محسوب می شود و مهم ترین نکته این است که بوی سیر در شیر مادر حس می شود و می ماند.
به همین دلیل عدم استفاده از سیر در مادران شیر ده امری مهم بوده و توصیه می شود یا از شیر مصرف نکنند یا به مقدار کمتری از آن استفاده کنند تا سلامت خود و فرزاندانشان را تامین کنند.
رفع میخچه با استفاده از سیر پخته شده
به طور کای ما ۳ نوع مختلف سیر داریم بیابانی، بستانی و کوهی که نوع معمولی و مصرفی آن بستانی نام دارد و به نوع کوهی موسیر گفته می شود که بیشتر در تهیه ی ترشی جات از آن استفاده می کنند و هر کدام از این سیر ها فواید و ارزش غذایی مخصوص به خودشان را دارند. یکی از بیماری هایی که سیر بسیار برای درمان آن مفید است میخچه می باشد.
میخچه دلایل مختلفی دارد و مهم ترین و اصلی ترین دلیل آن پوشیدن کفش های تنگ و نامناسب می باشد. میخچه ها معمولا در بالای انگشتان پا و یا در کنار آن ها و جا هایی از پا که برجستگی دارد ایجاد می شوند و چون عصب پوست را درگیر می کنند درد زیادی هم دارند.
سیر یکی از بهترین درمان های میخچه می باشد زیرا یک آنتی اکسیدان طبیعی قوی است و خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی بسیاری دارد که برای از بین بردن عفونت ها بسیار مفید می باشد.
روش درمان میخچه ها با استفاده از این گیاه به این شکل است که سیر را نصف کرده و یکی از قسمت های نصف شده ی آن را بر روی میخچه بمالید و صبر کنید تا پوست آن قسمت خشک شود و با استفاده از یک چسب زخم یا باند کوچک آن را ببندید و بگذارید به مدت یک شبانه روز در این وضعیت بماند. صبح روز بعد باند یا چسب را از دور میخچه باز کنید و پا را با کمک آب گرم به خوبی بشویید و این کار را به صورت مرتب تا زمانی که میخچه از بین برود ادامه دهید.
راه حل دیگر آن هم این است که دو حبه سیر پخته شده و مقداری سرکه را بر روی میخچه بمالید و یک پنبه بر روی آن قسمت قرار داده و با چسب یا باند آن را ببندید و بگذارید ۲ تا ۳ ساعت در همین وضعیت بماند بعد باند را باز کرده و پا را بشورید.