قیمت سیر بذری در بازار داخلی که توسط بسیاری از مراکز معتبر ارائه می شود بسیار ارزان و مقرون به صرفه است و با کیفیت بالا در اختیار مشتریان قرار می گیرد. برخی از این مراکز سیر بذری را از کشاورزان خریداری می کنند و سپس برای جلب رضایت مشتری خود آن را بسته بندی می کنند. بسیاری از خریداران، سیر بذری را تهیه می کنند و از آن برای تهیه ترشی استفاده می کنند. بنابراین، شرکت های ترشی اولین خریداران این محصول هستند. اگر قصد خرید بالاترین کیفیت سیر بذری را دارید می توانید از طریق این سایت اقدام نمایید. این مرکز با نرخ بسیار مناسب بهترین محصول را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد.
تشخیص کیفیت سیر بذری
یکی از راه های تشخیص کیفیت سیر بذری مصرف آن است. سیر بذری با کیفیت دارای طعمی منحصر بفرد می باشد. برخی از سیرها بسیار بزرگ هستند و ظاهری زیبا دارند که به گفته ی برخی از افراد این سیرها از کیفیت پایینی برخوردار می باشند و باید از مصرف آنها پرهیز کرد. چرا که به عنوان سیرهای چینی در بازار شناخته می شود و دارای نوعی سم هستند که برای سلامت بدن مضر می باشند.
سیر بذری با کیفیت باید سفید رنگ و بدون لکه و هر گونه له شدگی باشد. سیر دارای خواص درمانی بسیاری است که مشهورترین آنها تسکین درد و خاصیت ضد باکتریایی آن است. سیر دارای ویتامین های زیادی است، از جمله:
- اسید فولیک
- ویتامین سی
- آهن
- پتاسیم
- منیزیم
- کمی روی
- ویتامین های B1 ، B2 ، B3
از آنجا که سیر بذری در آب و هوای خوب در ایران با خاک حاصلخیز رشد می کند، بسیاری از کشورها سیر ایرانی و حتی سیر بذری را می خواهند و خریداری میکنند. گیاه سیر گیاهی سرشار از مواد مغذی با کالری بسیار کمی است و همچنین عناصر کمتری دارد که باعث می شود در بهبودی بسیار قدرتمند باشد.
ترکیبات دارویی طبیعی موجود در سیر تازه یا مکمل های آن باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی و سلامتی کلی می شود. سیر خوشمزه و فواید سلامتی آن روز به روز تقاضا برای این محصول را افزایش می دهد.
طبق توصیه مرکز پزشکی، یک فرد بالغ سالم می تواند روزانه چهار گرم سیر مصرف کند. قدرت این گیاه به دلیل ترکیب فعال آن به نام آلیسین است. بو و طعم خاص سیر نیز به دلیل همین ترکیب است. با مصرف سیر می توانید از مزایای سلامتی این گیاه چند منظوره لذت ببرید.
بهترین فصل برای کاشت سیر بذری
بهترین فصل برای کاشت سیر بذری از اولین سرمای منطقه تا اواخر آبان ماه می باشد. کاشتن سیر بذری در بهار موجب می شود که اندازه سیرها ریز و کوچک شود و نیز ممکن است پیش از زمستان جوانه بزنند که در نهایت یخ زدگی آنها را نابود می کند.
سیر بذری مانند پیاز برای تشکیل غده به دو عامل طول روز و حرارت نیازمند است و یک سبزی روز بلند می باشد. یعنی برای تشکیل غده حدود ۱۵ ساعت طول روز نیاز دارد. بوته سیر در اوایل، رشد رویشی دارد (در موقعی که طول روز کوتاه است) به محض آنکه بوته شروع به تولید غده نمود (در زمانی که طول روز بلند است) رشد رویشی متوقف می شود که می توان گفت سیر در ابتدای فصل دمای خنک و در زمان رسیدگی هوای گرم نیاز دارد.
سیر را مىتوان در خاکهاى قوى و حاصلخیز که داراى پروفیل عمیق مىباشند کشت کرد. البته چون سیر به رطوبت زیاد حساس مىباشد در زمین های مرطوب پیاز سیر زود مىپوسد، بنابراین خاکهاى سنگین چندان مناسب نیستند.
تفاوت سیر بذری با سیر مروارید
سیر بذری و سیر مروارید تفاوت چندانی ندارند و فقط انواع سیر مروارید دارای حبه های سفید، درشت و سالم می باشند که طرفداران بیشتری نسبت به سایر سیرها در بازار دارند. سیر بذری در زمین های کشاورزی با کیفیت بالا تخلیه می شود و در خاک های قلیایی و شنی کشت می شود.
سیر مروارید برای تهیه انواع غذاها مانند سوپ، مرغ و غیره استفاده می شود. منطقه دامغان که محل تولید انواع سیر در کشور می باشد در داخل و خارج از کشور کاملاً شناخته شده است که بسیاری از آنها بطور غیر مستقیم و بدون واسطه در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرند.
سیر پاییزی
این سیر از انتهای آبان قادر به جوانه زدن است. بنابراین، می تواند از ماه اکتبر تا اواسط دسامبر کاشته شود. این گیاه برای برداشت زود هنگام و برای خوردن سبز ایده آل است. همچنین می تواند به خوبی نگهداری شود در صورتی که در یک اتاق گرم و خشک مانند آشپزخانه نگهداری شود. دو نوع سیر وجود دارد: سیر سفید و سیر بنفش.
سیر بهار
مرواریدها یا حبه های آن نسبت به سیرهای پاییزی حجیم تر هستند و از خواب بیشتری نیز برخوردار هستند، یعنی می گویند فقط از ماه دسامبر می توانند جوانه بزنند. بنابراین باید آن را از این دوره تا پایان ماه مارس بکارند. در مناطق جنوبی می توان در ماه نوامبر یا دسامبر این سیر را کاشت.
این سیر صورتی است: رنگ صورتی فقط بعد از جدا کردن میخک ها (“غلاف ها”) آشکار می شود زیرا فقط پوستی که آنها را پوشانده است با رنگ صورتی رنگ پوشانده شده است. سیر صورتی برای نگهداری طولانی مناسب است.
مهم ترین خواص درمانی سیر بذری
بسیاری از خواص موجود در سیر بذری:
- به عنوان دستگاه تصفیه خون قدرتمندی می باشد
- قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد
- برای درمان تنگی نفس
- درد دندان را تسکین می دهد
- شفا دهنده یبوست
خواص سیر بذری برای انواع بیماری ها بسیار زیاد است. از جمله تأثیر فوق العاده آن می توان بر عفونت بدن، موثر بودن مصرف سیر برای کاهش فشار خون و بسیاری از خواص دیگر اشاره نمود.
همانگونه که در بالا گفته شد درمان سیر برای عفونت بدن و یا کورک هایی که در نهایت برخی از آنها عفونی می شوند بسیار موثر است. کورک به نوعی ضایعه ی پوستی گفته می شود که جوش قرمز رنگی است و در زیر پوست تشکیل می شود که بسیار دردناک است.
برای درمان کورک با استفاده از سیر می توانید مقداری آب سیر را بر روی کورک چرکی بمالید. سیر به دلیل خواص ضد عفونی کننده ای که دارد به سرعت با سرباز کردن کورک می تواند آن را درمان کند.
خاصیت ضد باکتری و ضدعفونیکنندهی سیر به دلیل وجود مقادیر زیادی آلیسین در آن می باشد. آلیسین برای از بین بردن باکتریهای کورک بسیار مفید می باشد. این ماده به کاهش تورم حاصل از کورک نیز کمک میکند. همچنین سیر دارای تیوسولفینات است که این ماده هم نیز دارای خواص ضد میکروبی می باشد.
لازم به ذکر است بدانید انواع سیرهای موجود در بازار سرشار از اسید سولفوریک می باشند. وجود اسید سولفوریک در سیر موجب می شود میکروب و عفونت های سل از بین بروند .همچنین وجود آلیسین در سیر خاصیت ویروس کشی و ضد باکتری فوق العاده ای دارد. پس با مصرف سیر بذری میتوانید با ویروس سل مبارزه و در نهایت خود را به صورت خانگی و بدون استفاده از داروهای شیمیایی معالجه کنید.
برای درمان بیماری سل با استفاده از سیر می توانید ابتدا سیر را له نمایید و به اندازه ی نصف قاشق چایخوری با یک لیوان شیر و چهار فنجان آب مخلوط نمایید. سپس مخلوط سیر، شیر و آب را روی شعله قرار دهید تا یک چهارم از آب آن کم شود. حال می توانید با مصرف سه بار در روز از این معجون بدست آمده بیماری سل را معالجه نمایید.
همچنین اگر این روش زمان زیادی را از شما میگیرد میتوانید به جای این روش از روش ساده تری استفاده نمایید. به گونه ای که ابتدا چند قطره آب سیر را در یک لیوان شیر، ترجیحا شیر گرم باشد بهتر است، اضافه کنید و قبل از خواب این معجون شگفت انگیز را میل نمایید. سیر نه تنها برای معالجه بیماری سل مفید است بلکه بطور کلی سلامت بدن با سیر اثبات شده است و بسیاری از پزشکان مصرف سیر را برای انواع بیماری ها توصیه می کنند.
مصرف کاهو و جعفری برای از بین بردن بوی سیر در دهان
جالب است بدانید بسیاری از مردم از مصرف انواع سیر خودداری میکنند زیرا دهانشان بعد از خوردن سیر بوی بدی میگیرد و ممکن است به همین دلیل سالها از مصرف سیر لذت نبرند. اگر همه مردم از خواص بی نظیری که در آن وجود دارد مطلع شوند، می توانند در راه سلامتی و درمان بسیاری از بیماری ها از آن کمک بگیرند.
توصیه می کنیم برای از بین بردن بوی سیر مقداری کاهو یا جعفری استفاده کنید یا بعد از مصرف از شیر و عسل استفاده کنید. این مواد بوی سیر را از بین می برند و بدن ما برای لذت بردن از آن بی نظیر خواهد بود.
کاهو و جعفری از جمله سبزیجاتی هستند که در مقابله با بوی بد دهان که ناشی از مصرف سیر می باشد بسیار موثرند. مصرف این دو گیاه اثر خنثی کننده ای برای بوی دهان دارند.
ایجاد دردهای معده با مصرف زیاد سیر
مصرف زیاد سیر به صورت خام برای بسیار از افراد مشکلات گوارشی از جمله درد و ورم معده را افزایش میدهد پس بهتر است آن دسته از افرادی که این مشکلات برایشان پیش می آید از سیر پخته استفاده کنند.
رفلاکس اسیدی هنگامی اتفاق می افتد که اسید معده به سمت داخل مری جریان یابد. این اسید می تواند آستر مری را تحریک کند. برخی غذاهای خاص مانند سیر باعث می شوند که این اتفاق بیشتر اتفاق بیفتد.
اگرچه سیر فواید سلامتی زیادی دارد، اما پزشکان به طور کلی توصیه نمی کنند که در صورت داشتن رفلاکس اسیدی معده سیر بخورید. با این حال، همه افراد مواد غذایی یکسانی ندارند. آنچه در یک فرد مبتلا به رفلاکس اسید تأثیر می گذارد ممکن است روی شما تأثیر نگذارد.
اگر علاقه دارید سیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، باید در مورد هر گونه نگرانی که ممکن است با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند در مورد خطرات احتمالی صحبت کنند و به شما کمک کنند تا تعیین کنید آیا این یک محرک برای ریفلاکس شما است یا خیر.
هزاران سال است که مردم از سیر به عنوان دارو استفاده می کنند. این یک داروی محبوب برای فشار خون بالا، کلسترول بالا و بیماری های قلبی است. به نظر میرسد مصرف سیر تأثیر مثبتی بر رگ های خونی دارد و حتی ممکن است به عنوان یک رقیق کننده خون عمل کند. این ممکن است منبع خطر را برای برخی از سرطانهای معده و روده بزرگ کاهش دهد.
آموزش درست کردن ترشی سیر بذری
در ادامه مطلب آموزش درست کردن ترشی سیر بذری توضیح داده شده است.
برای درست کردن ترشی سیر بذری، ابتدا باید سیر های هم اندازه انتخاب کنید. سپس در مرحله بعد باید پوست اضافی سیرها را از آن جدا کنید، بشویید و به مدت یک روز آنها را کنار بگذارید تا کاملا خشک شوند. ای معطر و خوش طعم و در نهایت مقداری نمک را روی سیرهای درون شیشه بریزید. در مرحله آخر نیز باید سرکه سفید را اضافه کنید به صورتی که روی سیرها پوشانده شود.
باید سیرهای شسته شده و تمیز را بعد از گذشت یک روز درون شیشه ای مناسب قرار دهید ( می توانید از شیشه مربا و یا هر شیشه دیگری برای این کار استفاده نمایید). برای این کار نصف قابلمه بزرگی را پر از آب نمایید و روی شعله قرار دهید. محکم در شیشه های ترشی را ببندید و به صورت برعکس یا همان وارونه در قابلمه آب قرار دهید تا آب جوش بیاید. بعد از یک ربع که شیشه در آب جوش بودند آنها را خارج کنید و کنار بگذارید تا به خوبی خنک شوند. این روش کار باعث می شود شما ترشی سیر سالم تری داشته باشید که مدت طولانی دوام می آورند.
برای تهیه ترشی سیر بذری به نکات زیر توجه نمایید:
- میتوانید از انواع سرکه ها برای درست کردن ترشی سیر بذری استفاده کنید.
- بعد از گذشت چند روز شیشه سیر ترشی را نگاه کنید، اگر دیدید سرکه ان کم شده است مجدد سرکه اضافه کنید تا کاملا سیرها زیر سرکه قرار بگیرند.
- اگر برای مصرف آن عجله دارید می توانید شیشه ترشی را در مکان آفتابگیر قرار دهید تا سریعتر برسد و قابل مصرف باشد.
- بهتر است برای ترشی سیر از ظروف شیشه ای استفاده کنید و ظروف پلاستیکی را کنار بگذارید.
- شیشه ها را قبل از استفاده حتما به خوبی با آب داغ شسته و سپس کاملاً خشک نمایید.
- مهم ترین نکته این است که به هیچ عنوان قاشق کثیف داخل ترشی قرار ندهید یا اگر ترشی از سر سفره باقی ماند آن را مجدد داخل شیشه ترشی نریزید زیرا ترشی کپک می زند.
- آخرین نکته این است که برای تهیه ترشی سیر بذری بهتر است ابتدا سیرها را در آب چند ساعتی خیس نمایید چرا که پوست آنها راحت تر جدا می شود.